Bestuur

bestuur_swagermanmr. Ben Swagerman

Voorzitter

Ben J. Swagerman (geboren in 1959) studeerde aan de Universiteit Utrecht waar hij in 1984 afstudeerde in de rechtsgeleerdheid in de richtingen bedrijfs- en sociaal-economisch recht en Europees recht. Aansluitend deed hij nog een studie arbitrage in Londen. Hij werkte daarna jarenlang als advocaat en Officier van Justitie en Hoofdofficier van Justitie (2003-2006) in zowel Nederland als op Curacao. In 2006 maakte Swagerman de overstap naar het bedrijfsleven bij KLM. Hij werd nog datzelfde jaar benoemd tot Senior Vice President van KLM Security Services, waar hij nog altijd werkzaam is. Naast zijn werkzaamheden bij KLM was hij jarenlang actief in de raad van commissarissen van FC Utrecht, waar hij in zijn laatste actieve jaar als voorzitter diende. Swagerman was van 2007 tot 2010 bestuurslid van de Hockeyclub SCHC in Bilthoven en is tegenwoordig actief als bestuursvoorzitter van Stichting Geschiedenis Teruggehaald. Hij is tevens lid van de Eerste Kamer voor de VVD.

bestuur_kroonbergsMichael Kroonbergs

Secretaris

Michael Kroonbergs (geboren in 1952) studeerde aan de school voor journalistiek waar hij in 1976 zijn diploma behaalde. Hij werkte jarenlang als hoofdredacteur voor onder andere Veronica Magazine en Sanoma. Tegenwoordig is hij actief als communicatie adviseur en eigenaar van Kroonbergs Consultancy. Voor de stichting is hij actief als secretaris/penningmeester.

bestuur_edmar-weitenbergEdmar Weitenberg

Edmar Weitenberg (1965) studeerde in 1990 af als Medisch Bioloog aan de Universiteit Utrecht. Hij werkte onder meer als commissioning editor bij een wetenschappelijke uitgever en voor Alzheimer Nederland als hoofd voorlichting en hoofdredacteur van het Alzheimer Magazine. Hij was indertijd ook betrokken bij de eerste uitgave van de geschiedeniskrant voor mensen met dementie.